Rabu, 26
April 2017

Berita Utama

Belanjawan 2012 Disokong Tenaga Positif Cakerawala, Kata Pengkaji Bintang

Oleh Yong Soo Heong

KUALA LUMPUR, 24 Okt (Bernama) -- Pengkaji bintang yang telah memenangi beberapa anugerah, R S Maniam berkata pembentangan Belanjawan 2012 oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dari pukul 4.07 petang pada 7 Okt akan membawa perubahan yang memberi manfaat kepada rakyat kerana waktu berkenaan disokong tenaga positif cakerawala.

Tuduhan Belanjawan 2012 Tidak Realistik, Pembangkang Mati Akal Untuk Serang Kerajaan, Kata PM

KUALA SELANGOR, 8 Okt (Bernama) -- Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata tuduhan pembangkang bahawa Belanjawan 2012 tidak realistik menunjukkan mereka mati akal dan tidak mempunyai jawapan bagi menyerang kerajaan.

Imbuhan Untuk Kewangan Islam Perkukuh Bakal Industri, Kata Peserta Industri

Oleh Norsyafawati Ab Wahab

KUALA LUMPUR, 7 Okt (Bernama) -- Insentif kerajaan bagi kewangan Islam akan mempercepatkan aspirasi negara untuk muncul sebagai hab global dalam perbankan dan kewangan Islam, kata pakar industri di sini.

Pertumbuhan KDNK 5-6 Peratus Bagi 2012 Boleh Dicapai, Kata Husni

KUALA LUMPUR, 7 Okt (Bernama) -- Unjuran pertumbuhan keluaran dalam negara kasar (KDNK) sebanyak 5-6 peratus bagi 2012 boleh dicapai meskipun krisis ekonomi di Amerika Syarikat dan Eropah masih belum selesai, kata Menteri Kewangan Kedua, Datuk Seri Husni Hanadzlah.

Belanjawan 2012 Mesra Wanita, Kata NGO, Pemimpin Wanita

KUALA LUMPUR, 7 Okt (Bernama) -- Beberapa badan bukan kerajaan dan pemimpin wanita menyifatkan Belanjawan 2012 sebagai mesra wanita yang mengutamakan kebajikan serta mengiktiraf sumbangan mereka kepada negara.

Had Maksimum Baru Bagi Skim Rumah Pertamaku Beri Kesan Positif - REHDA

KUALA LUMPUR, 7 Okt (Bernama) -- Cadangan kerajaan supaya had maksimum harga rumah dalam Skim Rumah Pertamaku dinaikkan daripada RM220,000 kepada RM400,000 akan memberi kesan positif dalam industri perumahan di negara ini.

Belanjawan 2012 Dengar Suara Dan Keperluan Rakyat - FOMCA

KUALA LUMPUR, 7 Okt (Bernama) -- Gabungan Persatuan Pengguna Malaysia (FOMCA) menyifatkan Belanjawan 2012 yang dibentangkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak sebagai belanjawan menyeluruh yang mendengar rintihan rakyat.

Lanjutan Pengecualian Duti Import Dan Duti Eksais Kereta Hibrid Dijangka Rangsang Permintaan

KUALA LUMPUR, 7 Okt (Bernama) -- Lanjutan pengecualian sepenuhnya duti import dan duti eksais oleh kerajaan bagi kenderaan hibrid/elektrik sehingga 2013 akan meningkatkan lagi permintaan dan kesedaran terhadap segmen tersebut.